Особливості професійного заточування
Заточують пінцети для брів у майстернях та деяких салонах. У них працюють фахівці, які не просто вміють заточувати інструмент, а розуміються на тому, як зробити це правильно. Зазвичай під час роботи використовується мікроскоп, що дозволяє досягти оптимальної точності доведення краю та ріжучої частини.
Для основного процесу заточування використовується точильне обладнання з бруском із вкрапленнями алмазної крихти. Причому застосовуються різні види абразиву, що дозволяє досягти рівномірного і гладкого заточування.
Плюс звернення до майстра у простоті та відсутності клопоту, а також гарантії результату. Фахівець і заточить інструмент, і вирівняє сходження губок, якщо є перекіс, занадто великий проміжок або, навпаки, його немає. Це зручно, особливо, якщо власник щипчиків не розуміється на таких тонкощах.
Але є і мінус – не скрізь є майстерні та фахівці, до яких можна звернутися. До того ж у них може бути черга і цілком ймовірно, що доведеться чекати – від кількох годин до кількох днів. У такому разі можна або викинути пінцет і купити новий (нижче ми розповімо, де можна замовити професійні інструменти) або спробувати впоратися вдома та ув'язнити його самостійно. Складного у другому завданні нічого немає.
Як заточити пінцет у домашніх умовах
Перше, що потрібно – підготувати матеріали та інструменти. Для заточування пінцета знадобляться:
- крупнозернистий та дрібнозернистий наждачний папір;
- металева пластинка;
- трохи води.
Пластинку з металу використовувати можна будь-яку. Можна навіть замінити її тонким пластиком або іншим матеріалом, просто потрібно, щоб він був рівним та міцним. Далі весь процес складається з таких етапів:
Попереднє заточування
Перше, що необхідно зробити, щоб ув'язнити пінцет вдома – підготувати наждачку. Її потрібно порізати на кілька частин і скласти кожну в 2-3 рази, щоб утворився вигин. Далі можна починати роботу над тим, щоб усунути дефекти на кромці, повернути їй гостроту.
Для цього потрібно пінцетом захопити край складеного в 2 рази крупнозернистого наждакового паперу. Далі, регулюючи стиснення інструменту, провести наждачкою з боку на бік кілька разів. Робити це потрібно доти, доки не вирівняються краї пінцету.
Такий підхід дозволяє повторити заводське заточування. При правильному положенні щипців можна відновити їхню функціональність. Регулювати кут нахил потрібно, виходячи із завдання. Спершу він має бути більшим, щоб видалити дефекти. А потім, щоб ув'язнити загострений пінцет, потрібно зробити невеликий кут, плавний нахил.
Остаточне шліфування
Ця міра допомагає зафіксувати заточення, повернути інструменту гостроту.
Щоб виконати завдання потрібно дрібнозерниста наждачка. Алгоритм такий самий: потрібно скласти наждачку та захопити її пінцетом. Для зручності можна обернути папір навколо тонкої пластини (з металу або пластику) або використовувати дрібну пилку для нігтів.
Після – потрібно трохи змочити наждачку і повторити те саме дію: захопити вигин пінцетом і провести з боку на бік кілька разів. Цей захід – полірування, спрямоване на усунення дрібних дефектів.
Останній етап – Щоб виконати, потрібно захопити наждачку щипчиками і різко просунути їх вниз 2-3 рази (не більше 5).